Jurij Giacomelli

Giacomelli Jurij, ustanovitelj in direktor, Giacomelli Media Ltd

Je ustanovitelj in direktor svetovalnega podjetja Giacomelli media, d.o.o.

 

‎Večino poslovne poti je namenil založništvu in medijem, najprej kot finančni direktor Gospodarskega vestnika (1998-2000) in nato kot direktor Financ, izdajatelja prvega slovenskega poslovnega dnevnika (1999-2006). V tem obdobju je začel izhajati poslovni dnevnik Finance, postal dobičkonosen, izdajatelj pa diverzificirana založniška hiša. Deloval je tudi kot svetovalec za mednarodni poslovni razvoj Bonnier Business Press, Stockholm, ki je lastnik Financ. Za tem je deloval v zavarovalništvu kot član uprave Prva Group (2006-2007) in vodil Gorenje design studio (2007-2009). Bil je predsednik uprave vodilnega izdajatelja informativnih medijev v Sloveniji, delniške družbe Delo (2009-2012) in v tej vlogi vodil njeno temeljito preobrazbo. Leta 2013 se je pridružil največji slovenski banki NLB z namenom prispevati k njeni preobrazbi v najbolj kočljivem obdobju slovenskega bančnistva, kjer je v vlogi generalnega sekretarja in direktorja korporativnega komuniciranja skrbel za razvoj strategije NLB Skupine ter njenega ugleda in korporativne blagovne znamke.

 

Je univerzitetni diplomirani ekonomist in magister poslovodenja in organizacije tretje generacije programa IMB na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je tudi habilitiran kot višji predavatelj.

 

Jurij predava na mednarodnem podiplomskem študiju IMB Ekonomske fakultete v Ljubljani, občasno na dodiplomskih študijskih programih ter na številnih seminarjih in konferencah. Je ali pa je bil član različnih programskih svetov strokovnih in akademskih konferenc. Občasno objavlja v slovenskih in tujih medijih.

 

Je predsednik Italijansko-slovenskega Foruma italo-sloveno in dolgoleten član častnega razsodišča združenja Manager ter član Združenja članov nadzornih svetov. Je Vitez reda italijanske zvezde “Cavalliere dell’ordine della Stella d’Italia” (Knight of the Order of the Star of Italy). prejemnik nagrade “Mladi poslovnež leta 2004”, ki jo podeljuje Združenje Manager.