Dr. Peter Hasslacher

ADVANTAGE AUSTRIA

Peter Hasslacher je direktor ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana in avstrijski trgovinski svetnik v Sloveniji, Albaniji in na Kosovu. V Avstrijski gospodarski zbornici deluje od leta 1989. Po treh letih na Inštitutu za gospodarski razvoj (WIFI) je kot trgovinski ataše deloval v Kopenhagnu in Varšavi, nato pa kot trgovinski svetnik v Zagrebu in Sarajevu. Med leti 2008 in 2010 je bil kot direktor marketinga tudi član vodstvene ekipe AUSSENWIRTSCHAFT AUSTRIA, oddelka za zunanjo trgovino pri Avstrijski gospodarski zbornici.

 

ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana je ena izmed 110 pisarn Avstrijske gospodarske zbornice v več kot 70 državah sveta, ki avstrijskim podjetjem in njihovim poslovnim poslovnim partnerjem zagotavlja široko ponudbo storitev.

 

Pod vodstvom Petra Hasslacherja organizira ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana vsako leto več kot 30 poslovnih dogodkov v Sloveniji, Albaniji in na Kosovu, katerih glavni cilj je vzpostavitev novih poslovnih vezi oziroma krepitev obstoječih. ADVANTAGE AUSTRIA Ljubljana pomaga avstrijskim podjetjem pri iskanju uvoznikov, distributerjev ali zastopnikov ter jim nudi podrobne informacije o slovenskem gospodarstvu in vstopu na slovenski trg.

Peter Hasslacher je strokovnjak za Jugovzhodno Evropo ter makro in mikro-ekonomske perspektive v regiji. Pozna razmere na slovenskem trgu, najpomembnejše strokovnjake, politike in gospodarstvenike, ter poleg nemškega, angleškega in francoskega jezika tekoče govori tudi hrvaško in slovensko.