Anjo Žigon

univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva, generalni direktor Elea iC d.o.o., Ljubljana

Angelo Žigon je leta 1989 zaključil študij gradbeništva na gradbeni fakulteti Univerze v Ljubljani. Delovno pot je začel kot statik in projektant v Splošnem projektivnem podjetju Ljubljana in podjetju LIZ inženiring, najprej s poudarkom na obnovi gradov, cerkva in drugih objektov kulturne dediščine.

 

Leta 1991 je soustanovil podjetje Elea, ki nudi celostno projektiranje vseh vrst objektov, Angelo Žigon je njegov glavni direktor. Poleg tega, vseskozi aktivno deluje kot gradbeni inženir, vodja in koordinator projektov. Podjetje predstavlja v vlogi gradbenega inženirja, statika, projektanta infrastrukture in nadzornika. Je izkušen inženir na področju visokogradnje ter predorogradnje.

 

Za izredne dosežke pri svojem delu je bil Angelo Žigon večkrat nagrajen. Slovensko nagrado za najboljšo jekleno konstrukcijo je prejel kar dvakrat, za več inženirskih dosežkov v desetletnem časovnem obdobju pri konstrukcijskih rešitvah gradnje stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov pa je leta 2009 prejel Nagrado Inženirske zbornice Slovenije za izjemne inženirske dosežke.

 

Leta 2001 je postal partner v mednarodnem svetovalnem konzorciju iC group of companies s sedežem na Dunaju.

 

Je predsednik Slovenskega društva za podzemne gradnje (ITA Slo) in član SiBIM.